המלצות

והנה ברשותי כמה המלצות חמות מבוגרות מעגל אימהותי בשנה של 2012                                     תמיד כייף לישמוע מילים חמות וטובות אז משתפת אתכן!

שלום לכולן,

מספר שבועות לאחר לידה שלישית, יד המקרה (המלצה חמה של חברה) הביאה אותי להשתתף במעגל נשים לאמהות אחרי לידה אצל שקמה. אין מילים בפי לתאר את העוצמה בחוויה. ראשית במהות החוויה של שיח פתוח בין נשים שחוו זה עתה את נס ההריון עם סערת הרגשות הנלווית לחוויה. 

שנית ולא פחות חשוב לדעתי זו היכולת להנחות את המעגל בין נשים שונות להוביל את הדיון בעדינות ורגישות רבה לקבל הקשבה אמיתית שבאה ממקום של ״לחפור״ במקום הזה שלפעמיים קשה לנו לראות אותו והיכולת להביא כל אחת לנעילה, סיום תמציתי מעשי וחזק ואישי. וכל זאת תודות להנחייתה של שקמה. 

אם לסיום סיומת אני שרית אחרי לידה שלישית ממליצה בחום להשתתף במעגל אמהות בכלל ושל שקמה בפרט ותוציא את כך הרגשות על השולחן ותרגישו טוב עם עצמכן!!!

שרית לקס

כשהחלטתי להשתתף במעגל אמהות שמנחה שיקמה יזרעאלי  היתה בתי הראשונה והמדהימה בת חודשיים וחצי וחשבתי שזו תהיה הזדמנות מצויינת לצאת קצת מהבית עם התינוקת ולהכיר כמה נשים שנמצאות במצבי ומבינות לליבי. לא ידעתי כמה שהייתי זקוקה למרחב הקסום הזה שיצרה שקמה בפגישות האלה. ההנחייה העדינה והאינטילינטית שלה, רגישותה הרבה וטוב ליבה,  המחשבות והרגשות של נשים-אמהות נוספות והתכנים העמוקים והמשמעותיים שעלו היו נחוצים לי כולם מבלי שידעתי עד כמה. לההפך לאמא זה הדבר הכי נפלא שקרה לי בחיים, ויחד עם זאת משהו בזהות הישנה שלי התפרק ומשהו אחר ביקש להיבנות, החיים השתנו, סדר העדיפויות השתנה, פחדים חדשים נולדו ורגשות עוצמתיים חדשים הציגו את עצמם בפני, והנה – היה מקום לכל אלה, להרגיש, לתמלל, לזכות בהבנה, אמפטיה, אהבה והקשבה. שקמה הציפה שאלות עמוקות בדרכה הנעימה כל כך, חסרת השיפוט, ואפשרה לכל אחת מאיתנו להביט פנימה ולפגוש את עצמה כאשה, אמא, אהובה, בת וחברה, וכל זה התרחש במרחב שיש בו רק אהבה וקבלה.

טלי אוקסנברג

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s