פגישות ליווי אישיות

הצורך הטבעי והקדום של אימהות בתחילת דרכן האימהית, לליווי, הדרכה, תמיכה, חיזוק ואישור הוא ברור מאיליו. בימי קדם, אותו הצורך, קיבל מענה אוהב ותומך ללא תנאי, מידיי נשות השבט או המשפחה המורחבת להן השתייכו היולדות הצעירות. כיום, כידוע, אנו חיים כתא משפחתי קטן ואינדיווידואלי ששואף להצליח ולהתקיים בזכות עצמו ולכן גם לרב לא ממוקם בקירבה של תמיכה משפחתית. גם אם כן, לא תמיד אנו יודעים ומוכנים לבקש את התמיכה, כמו שגם לא תמיד ברור מאיליו ל"תומכות הפוטנציאליות" בדיוק מה זה אומר. כמובן שאין להאשים אף אחד מהצדדים, אלא עלינו להבין שזהו תהליך האבולוציוני ,שעובר על האנושות ב200 שנה האחרונות, שמוביל אותנו תצורת חיים שונה ולכן דורש מאיתנו לענות על הצרכים שלנו בדרכים יצירתיות חלופיות, על מנת לישמור על בריאות ושפיות הגוף והנפש.

כיום ליווי אימהות הפך למקצוע. מי שמתמחה בליווי אימהות היא אישה שמרגישה את השליחות, לרב מתוך התנסות אישית ובעזרת למידה מקצועית, לתמוך, לתת, להדריך, לחזק, להעצים ולעזור לאימהות בכל תחום אשר מיטיב עימם ואם ההסתגלות לחייהן החדשים כאימהות. ישנם כמה ערוצי תמיכה שאימהות יכולות למצוא על מנת להקל את התקופה האינטנסיבית של ההסתגלות לשינוי באופן הטוב ביותר עבורן ועבור התינוק: פגישות ליווי ותמיכה אישיות, פגישות ליווי קבוצתיות אינטימיות, מפגשים פתוחים ומפגש עם עוד אימהות המעשירים על נושאים שקרובים לליבם, מפגשים ובילויים עם חברות קרובות, זמן שינה רציף כשמשהי שומרת על תינוקה, עזרה עם עומס עבודות הבית, קבלת אוכל מזין ליולדת ממסגרות שונות ועוד…

בפגישות ליווי אישיות אני פותחת את המרחב בפני האם, לעצור את מרוץ חייה. מדריכה אותה להתבונן מה הצורך הכי חזק שמהדהד בה, שעליו הייתה רוצה לקבל מענה עכשיו, בשלב זה של חייה. מלווה אותה בהתאם למלא אותו על מנת שתוכל להתפנות באמת להיות ולטפל בתינוקה. לרב יש הרבה יותר מצורך אחד ובכלל מערכת צרכים משפחתית מורכבת יותר, כמו גם דפוסים זוגיים ואישיים שמאתגרים את ההתנהלות הומיומית בבית, עם המשפחה המורחבת, מבחינה כלכלית וגם החלטות ובחירות שיש לעשות בהתאם לשיוני סדר העדיפויות שמופיע אצל נשים אחרי לידה.

לכל אחת אחרי לידה יש את הזכות לרגעים בהם כל תשומת הלב מכוונת אליה.                             זה ממלא בכוחות, מסדר את הראש, משקיט את הסערות הריגשיות, מאפשר להיות לרגע קשובה אך ורק לעצמה, זה תומך במערכת הגוף והנפש ומאפשר לחזור לאמהוּת מתוך נשימה אחרת.                        

ארבעת הכלים בהם אני משתמשת לתמיכה מירבית ליולדת:                                                        1. אבחון בצבעים – בשלושה דרכים שונות על פי התאמה.                                                                 2. טיפול בעט אלומת האור או טיפול הילינג למילוי ואיזון צ'אקראלי.                                                      3. עיסוי שוודי לשיחרור הגוף, התקרקעות והורדת המתח שנוצר בגוף מתוך הדריכות ואחרי לידה.         4. שיח כנה ועבודת מודעות, מתוך המפגש עם ה"זהות האמהית", למשל עבודה אישית בהגדרת הזוגיות מחדש אחרי לידה, ניהול הזמן ומשאבי האנרגיה אחרי חזרה לעבודה ועוד..

לשירותכן המקצועי במסירות ואהבה 🙂       .

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s