יש לי הקלה!

כולנו נשים עם תבונה רגשית, מחוברות לאינסטנקטים הכי הישרדותיים, גם אם נירצה וגם אם לא. הגוף מפוצץ בהורמונים מכל מיני סוגים, עולים, יורדים, מתאזנים ושוב עולים. החושים מחודדים שמה יהיה בכי או משהו אחר או אולי איזה גורם זר (בדמות חבר, חמה או איזה דודה) חסר רגישות יגיע ויאיים על הגור שלנו. הדריכות ממלאת אותנו באדרנלין והעייפות נאבקת מולה. לשחרר? איך עושים את זה? לשחרר, להירגע, להירדם כמו תינוק…. נישמע כמו חלום שמתפוצץ ברגע ראשון של ציוץ.

"אני רעבה, לא אכלתי כבר כמה שעות, לפחות זכרתי לשים כוס מים ליד כורסת ההנקה אז אני שותה, בזמן שאני יושבת שם בין 6-12 שעות ביום (לסירוגין). המציאות הזאת במצב צבירה של slow motion, הייתי כל כך רגילה ללכת, לבוא, לעשות, לעבוד, לצאת…..פתאום כל היום בין 4 קירות, לרב לבד (בנפרד מחברת המבוגרים), לרב בפעילות חדשה שמסעירה ומבלבלת אותי מחד ומעלה בי תחושת משמעות עמוקה מצד שני. אני מרגישה כזו אחריות על הכתפיים, כמה קל אם רק יכולתי להרגיש ששנינו נושאים אותה ביחד, אני סוחבת עם עצמי איזה כמה תחושות קשות לגבי זה כבר מלפני יומיים…."

המצב החדש הזה מצריך המון אנרגיה של הישרדות, זאת אומרת, מתוך השינוי המשמעותי שארע, נוצר מצב של הסתגלות והכרות מחדש עם עצמינו, בעצם סוג של משבר זהות.                              באנה ניראה איך נוכל להקל על עצמינו….

הכרה במצב : עצם ההכרה בעובדה שאנו נמצאות בעיצומו של תהליך הכרות חדש עם עצמינו ועם מערכת התא המשפחתי החדשה שלנו, מקל על הידיעה שהתגובות שלנו (חריגות ככל שיהיו), הן נורמליות לחלוטין בעת התמודדות עם חיים אחרי לידה.

רגשות : שיתוף רגשי ודיבור עם אנשים קרובים לנו כמו בן זוג, אמא, חברה, או כל אחד שאנו רואים בו חלק ממעגל התמיכה שלנו, עוזר לפרוק את המתח ולקבל פרופורציות אחרות ותובנות אישיות, אליהן לא היינו יכולות להגיע לבד מתוך היום יום האינטנסיבי שלנו.

התרחקות : התרחקות מדברים הגורמים לנו לחוש במתח, לחץ ובילבול, מאפשר לנו לייצר לעצמינו סביבה רכה ותומכת להיות בה בזמן שברירי ועמוס רגשית זה. גם אם גורמים אלו הם משהו בבית, או בני משפחה חברים וקולגות, אפשר ליצור ריחוק עד שיהיה ניתן לעמוד בביטחון ושקט מולם שוב.

הרפייה : שיחרור והרפייה הן תחושות המביאות אותנו לבהירות, רגיעה ושמחה פשוטה. ישנן טכניקות רבות לשחרור והרפייה ולכל אחת ואחת מתאימה דרך אחרת. אם זה ספורט, מדיטציה, כתיבה או שיחה מעצימה. תרשו לעצמכן להשתמש באמצעים אלו בכל רגע שעולה בכן הצורך.

חברת נשים ופעילות : ישנן מחשבות מטרידות ורגשות קשים שמתקיפים אותנו בעיקר ברגעים שאנו לבד. כשאנו בחברת נשים נוספות או פעילות שאנו אוהבות לעשות, יש שם בפשטות מן הריפוי הטבעי.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s