בחודש וחצי הראשונים אחרי הלידה עוד דיממתי. כל נהר החיים הזה נישפך ממני ללא הפסקה. הבנתי שהגוף מתנקה. כל מערכת הרבייה, הוגינה, הרחם וצוואר הרחם ביקשו לנוח ולהתנקות, בקשו להתאזן מחדש, לעכל את הקרעים הפנימיים את ההתרחבות הפתאומית, את הלידה, בדיוק כמוני. שמשהו אחר יכנס לשם? אין – מצב!
מזל שיש את זמן הקודש "משכב הלידה" שפוקד על כולנו לשכב, לנוח להתכנס, ולקחת פסק זמן מהחיים כדי ליצור את ההתחברות הראשונית הזאת עם פרי בטננו. מזל שהזמן הקדוש הזה ידוע בקרב הציבור, כך שזה מאפשר לנו לנוח מלתת את תשובה שכולנו מרגישות אותה ומפחדות להסתכל עליה ולגלות שהיא נכונה: אין לי חשק! אני לא רוצה קרבה מינית! אני רוצה ספייס, לא רוצה שגם הוא ידרוש ממני מגע ועונג! אני במצב הורמונלי ורגשי רעוע, אין לי יכולת להכיל את זה! אני יודעת שזה מאכזב אבל לא בא לי עליו! לא רוצה שייגע לי בשדיים, הם כואבים! פשוט אין לי כוח! סקס לא מעניין אותי עכשיו!
אחרי ארבעה וחצי חודשים עדין לא ממש הייתי בעניין. להתקרב, לאהוב, להיות באינטימיות, לשחרר את כל מערכת הדריכות הזאת ולהיכנס למוזה סקסית, שובבה, ספונטנית, קלילה, פתוחת לב ומשוחררת אגן וירכיים? איך בכלל עושים את זה? התינוקת תהיה לידיינו או שנלך לחדר אחר? מה אם היא תקום באמצע? מה אם בדיוק שהיא ישנה לא יבוא לי? אני זקוקה לחיבוק ואינטימיות יותר מאשר סקס, אבל הוא פשוט רוצה סקס, איך נגשר על הפער הזה? אני לא מוכנה לזייף וגם לא מוכנה להיכנס לאינטימיות הזאת לא שלמה עם עצמי! מתי יחזור לי החשק המיני? אולי לעולם לא? איך אני יספק אותו? חוצפן! זה מה שיש לו בראש בזמן שאני עוברת תקופה כזו לא פשוטה…..
זה אחד המשברים המשמעותיים בזוגיות אחרי לידה: ירידה בתדירות קיום יחסי המין.
אצל הרבה זוגות לפני לידה, סקס הוא אחד האקטים המשמעותיים ביותר לאישור של קיום אהבה ואינטימיות בניהם. בשנה הראשונה אחרי לידה התדירות של קיום יחסי מין יורדת באופן קיצוני וזה יוצר אשליה של סיום הזוגיות האינטימיות והאהבה. כאן מתחיל הגילוי של האיטימיות החדשה שנוצרת, אשר איננה נישענת על 'התניית אהבים' בלבד. אצל רוב הנשים יש הפחתה בתשוקה המינית כתוצאה מעייפות ועומסים. אם נביט רגע בתהליך שעובר על האישה, מהרגע שכנסה להריון ועד 9 חודשים אחרי הלידה, גופה מתקיים בחוויה של שינוי מהיר ותמידי הדורש הסתגלות הורמונאלית ורגשית בכל עת. אחרי הלידה כשהיא מניקה נוצר שחרור של הורמון האקסיטוצין, מכווץ את הרחם, תומך ביצור חלב, מרגיע ומפתח את האהבה וסבלנות כלפי התינוק ויכול לגרום לעונג רב ולמלא את האם באהבה. בנוסף במשך היום האם נמצאת במגע אין סופי עם התינוק שדורש המון תשומת לב – כגון החלפה, תזוזה, הזנה ומגע – זה לוקח הרבה מאוד משעות היום וברגעים שאין את הדרישה הזו, גם היא רוצה רגע מנוחה לעצמה עם עצמה. העייפות, הרצון לחופש ממגע וצורך של אחר ותחושת הסיפוק שקיימת בהנקה, שמה את הצורך במגע ואהבה מענגת מבן הזוג בתחתית סדר העדיפויות. באופן כללי נשים מעידות שמעבר בין המגע (החושני אך לא מיני) עם התינוק למגע החושני והמיני עם הגבר אינו פשוט ברמה הרגשית, והחשבון הפשוט של שעות שינה מול קיום יחסי מין מצדד בשינה. בהתחלה המשאבים הרגשיים והאינטלקטואלים כולם מופנים אל התינוק וקשה למצוא עוד גם עבור אינטימיות עם בן הזוג. המעבר בין תודעת ההורות לתודעת זוגיות ואיך להתאים את עצמנו בצורה שונה בכל פעם, שובר את האפשרות לספונטניות ולכמיהה "פשוט להיות". הציפייה הזאת לרומנטיקה עלפי הדימוי הישן מלפני הלידה מרסקת אותנו, הכל השתנה וגם התפיסה הזאת, כבר לא תואמת את המציאות. הקושי הוא מורכב ויכול ליצור ריחוק ופגיעה הדדית בין בני הזוג. והתקופה הזאת בהחלט מאתגרת. תחושות אלו מאוד לגיטימיות ונורמליות אחרי לידה ואכן משתנות עם הזמן שעובר. בתוך תהליך ההסתגלות לחיים אחרי לידה, בני הזוג נפגשים מחדש עם המונח "זוגיות", וגם שם, יש תהליך של התרחבות הזהות הזוגית, המינית, והאינטימית. זה נושא רגיש מאוד ונוגע במקומות לא פשוטים בחיי היום יום שלנו ועם זאת מרתק, מחדש את הניצוץ, דוחף לריפוי ויכול להקפיץ את רמת האינטימיות והזוגיות למקום הרבה הרבה יותר משמעותי משהיה….
למידע נוסף על זוגיות ועוד.. אחרי לידה, מוזמנות לעקוב אחרי הבלוג – ולהרשם…
ובנוסף…. מפגש היכרות לקראת הקבוצה הבאה לאמהות ותינוקות בתל אביב בנושא: אינטימיות זוגית אחרי לידה
ב 11/6, ברחוב קרני 5, רמת אביב, תל אביב מ10:00-12:00
10:00-10:20הגעה, קפה ונישנושים.
10:20-11:00 היכרות ראשונית.
11:00-12:00הרצאה בנושא "האינטימיות הזוגית אחרי לידה"
במחיר הכרות של 35 ש"ח.
להרשמה: שיקמה יזרעאלי
0527711303 | imahuti@gmail.com