לפניכן רשימת מובחרת של נושאים המעסיקים אימהות אחרי לידה. כל נושא הרצאה או מפגש עונה על צרכיהן השונים של אימהות. בכל הרצאה או מפגש תוכלנה להעשיר את עצמיכן בידע מקצועי, בהכוונה ודיוק עצמי, בוויסות והכלת החוויה האימהית שלכן, בכלים לחיזוק ותמיכה בכן ובאימהות סביבכן. ולהלן הנושאים:
הולדתה של אם: כשנולד תינוק, נולדתגם אם. המעבר מאישה עצמאית וחופשייה לאם שמתקיימת בסימביוטיות עם תינוק שתלוי ביכולת שלה לטפל בו, מפגיש אימהות עם הזהות החדשה והמופלאה שניקראת ה'זהות האימהית'. משתנה לה תפיסת החיים, הבנת המציאות, סדר העדיפות ומתנסחת לה דרך התנהלות בעולמה החדש. בלידה שניה ושלישית הזהות הזו מתרחבת ונוספות לה איכויות חדשות. נדבר על השינוי, מה מתרכש מתחת לפני השטח, ואיזה התמודדויות מאתגרות שם את ההסתגלות לזהות החדשה.
הקשבה לקול שלי: כאם בישראל את חשופה להמון מחשבות, פחדים, התנהלויות והתערבויות מצד אנשים אחרים, אם זו סבתך, השכנה ממול, או המוכר במכולת. סך המחשבה והדיבור החברתי על אימהות משפיע עלינו מהרבה כיוון ולעיתים גם מתקיף אותנו, מבלבל אותנו, וגורם לנו לפעול כנגד האמונות הפנימיות שלנו. אחרי לידה אנחנו מחפשות לנסח את הדעות, האמונות, המחשבות והרגשות שלנו לגבי התפקיד שלנו כאימהות והרעש החיצוני הזה, המיתוסים והאנשים שמרשים לעצמם להתערב מפריעים לנו להחליט את הטוב ביותר עבורינו ועבור ילדינו. נדבר על הזהוי וההפרדה בין הקול שלי והקול החיצוני, על המשמעות להתחבר לדרך האימהית שלי וונתנסה בזה במפגש.
זוגיות אחרי לידה, להביא ילדים לעולם ועדין לשמור על הזוגיות בחיים: משניים אוהבים, קרובים ואינטימיים, מתרגשים ומצפים לבואו של תינוק, הפכתם לשלושה (או ארבעה או חמישה)! כל מה שהיה מוכר, התאים לתבנית הזוגית שהייתה לכם ועכשיו כל הקלפים ניטרפו! ההשרדות היומיומית והסתגלות לחיים חדשים לא משאיר מקום לתת תשומת לב זה לזו כבעבר. כל דקה וכוח של אנרגיה הולך לתינוק ולפרנסה. זו תקופה מאתגרת וקשה למרחב הזוגי המחייבת סבלנות, אורך רוח, רצון ואהבה. אך יש פה גם גילוי מסעיר, הזוגיות מתבגרת ומבשילה לתוך יחד אינטימי חדש המשדרג את הקשר, מעמיק אותו, מעשיר אותו ומאפשר לשניכם לעלות לשלב הבא כהיותכם זוג וצוות מול העולם.
אבהות – הצד השני של אותו המטבע: נקודת המוצא של האב שונה מאוד מנקודת המוצא של האם. השוני יכול להוביל להתגרים זוגיים מרובים לאורך ההסתגלות לחייכם כהורים. התפקיד האבהי לצידנו הוא משמעותי ביותר, במפגש הזה אנחנו נחשפות אליו באופן עמוק ויוצאות עם הרבה יותר חמלה, הבנה ונכונות להפוך לצוות.
התמודדות עם בכי: אם אחרי לידה מושפעת באופן מתמיד מתנודות הורמונליות, המשפיעות על קשת הרגשות הפנימית ועל חייה בתקופה הראשונית אחרי לידה. עד שאישה הופכת לאם היא איננה חשופה לדרך התקשורת עם תינוק, אשר בשנתו הראשונה מתקשר ומתריע על צרכיו דרך בכי. המפגש הרגשי עם בכי תינוק והיכולת שלנו לווסת את קשת הרגשות האימהיים שנוספו לחיינו מציף אותנו בחוויה לא פשוטה. נלמד על דרך התיקשורת של התינוק והבעת צרכיו, נחשף לחוויה הרגשית שמפעילה אותנו כך שנוכל לנסח ולהכיל את קשת הרגשות החדשה שלנו כאימהות
מפגש בגישת הריפוי הטבעית – הילינג אם-תינוק: הילינג היא שיטת ריפוי טבעית המסתמכת על העברה ותנועה של אנרגיה. אנרגיה היא חומר אתרי ואוורירי הקיים בכל. הנימצא בתוכינו מסביבנו, כולל כל צומח ודומם. חומר אשר נקלט אצלנו כמחשבה או רגש ונפלט מאיתנו בתיקשורת החוצה אל העולם. תקשורת אם-תינוק מתרחשת בדיבור, במגע ובעזרת החושים שלנו, כמו כן, כל אם תוכל להעיד, קיימת תיקשורת, בלתי עמצאית – תקשורת אנרגטית (לדוגמא: האם מרגישה שהתינוק צריך אותה ופתאום הוא יתחיל לבכות ויקרא לה). בשלב ראשוני התינוק והאם מתקיימים בתוך סימביוטיות. מבחינה אנרגטית- התינוק עטוף כולו באנרגיה של אמא כולל הרגשות, והמחשבות שלה. ההשפעה (לא תמיד מלאה) שיש לנו על הבריאות והחולי שלנו, כבני אדם היא מאוד ניכרת, גם כשאיננו מודעים לכך. אם כך, בשלב סימביוטי זה, גם ההשפעה על בריאות התינוק ויכולת הריפוי האימהיתשלנו היא בשיאה, כך שבקלות אנו יוכולות להיעזר בה בכדי להקל על התינוק שלנו.
אמא של בת של:
כשאישה הופכת בעצמה לאם, היא נחשפת באופן פתאומי ליחסים אם אמא שלה, כשמשהו הרבה יותר רחב ממה שיכלה לראות ולהכיל לפני כן. פתאום עולות המון שאלות, צורך לדעת על ההתמודדויות שהיו לה כאימא אחרי לידה והרצון שתהיה סבתא מסויימת שתואמת לתפיסה שלי ואימא שמספקת את הצרכים החדשים שלי. יש יחסי אם בת מורכבים ויש כאלה קצת פחות. כולן ניפגשות בנקודה בה הן חוות את הצורך בקירבה ועזרה ומצד שני הצורך לנסח את האימהות שלי בהפרדה גמורה מדרך האימהות שלה. כמו כן מפתיע לראות כמה השפעה יש לדמות שלה עלינו בתקופה זו. האתגר, שלל הרגשות והרבדים שנוספים לקשר משמשים עבורינו קרקע טובה, להכיר את עצמינו ואותה בתוך הקשר החדש שלנו, הרי הוא ממש אותו הקשר שאנו מתחילים לבנות ברגע זה עם ילדינו.
אמהות ועצמאות: שחרור, פרידה ומקום גם לצדדים האחרים של העצמי.
סיפורי לידה: נגיעה בקשי הלידה והתמודדות עם הסיפור שיישאר איתנו..
בקשת עזרה: מאישה חזקה ועצמאית לאישה שזקוקה לעזרה ותמיכה.
משחקי תפקידים: איזון התא המשפחתי החדש למען הסדר הטוב. נקודת האיזון הפנימית.
אחריות אימהית: אחריות לחיים של אחר מלבד עצמינו, גם עול וגם משמעות בחיינו.
רגשות אשם: מה הם מספקים לנו, האם זה מחוייב במציאות? ואיך אפשר גם אחרת?
הקרבה עצמית: אימהות של נתינה ללא תנאי והאם זה בא על חשבוני?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
משך כל מפגש הוא שעתיים וחצי מלווה בפינוקים של שתיה וכיבוד קל ובריא.
לפרטים נוספים והרשמה: 052-7711303